در جلسه جوانی جمعیت مطرح شد:
مرکز ازدواج دانشگاهی و قرارگاه حمایت از خانواده راهاندازی میشود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایران، از آغاز فعالیتهای اجرایی مرکز ازدواج دانشگاهی و تشکیل قرارگاه حمایت از خانواده خبر داد.
352256.mp3
مرکز ازدواج دانشگاهی و قرارگاه حمایت از خانواده راهاندازی میشود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جلسه ستاد جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. در ابتدای این جلسه خانم دکتر شبانی گزارشی از عملکرد دانشگاه در هفته جوانی جمعیت ارائه کرد.
همچنین حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی مسئول دفتر نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز گزارشی از برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران ارائه داد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سلیمانی در جلسه بررسی سیاستهای خانواده و جمعیت، با اشاره به ضرورت حمایت ساختاری از ازدواج دانشجویی، تأکید کرد که سه محور اصلی فعالیت در این زمینه شامل تشکیل خانواده، تحکیم بنیان آن و ترویج فرزندآوری است و همه اینها باید در قالب سازوکار مشخص، مبتنی بر تسهیلگری، آموزش و حمایت اجرا شود.
وی با تأکید بر اینکه صرف شعار دادن در حوزه خانواده کافی نیست، افزود: در حوزه فرزندآوری، چهار مرحله مهم شامل تشویق، آموزش، تسهیلگری و حمایت وجود دارد که باید بهطور دقیق دیده شود. البته مقوله ترمیم ساختار خانواده و بازسازی روابط هم بخش مهمی از این مسیر است که تا کنون به صورت جدی در اولویت نبوده و نیازمند توجه مضاعف است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به تجربهها و ظرفیتهای موجود در دانشگاه، از مرکز مشاوره، معاونت دانشجویی و دیگر بخشهای فرهنگی و حمایتی خواست در این مسیر مشارکت فعالتری داشته باشند و گفت: ما از تمام ظرفیتها استفاده خواهیم کرد تا ساختاری یکپارچه برای راهبری این مأموریتها شکل بگیرد. یکی از اقدامات مهمی که در حال انجام است، هوشمندسازی فرآیند همسانگزینی است. این مسیر ابتدا با فرمهای ساده آغاز شد، سپس به بسترهای آنلاین منتقل شد و امروز در قالب شبکههایی نظیر «همرسان» که با مشارکت دانشجویان راهاندازی شده، در حال توسعه است. در کنار این بستر، از ظرفیتهای فنی موجود در دانشگاه و تجارب موفق دیگر مجموعهها نیز بهره خواهیم گرفت تا این فرآیند بهدرستی اجرا شود.
وی ایجاد شبکههای واسطهای مؤثر را یکی از نقاط کلیدی مسیر ازدواج دانشجویی عنوان کرد و افزود: اساتید معارف، اساتید حوزه خانواده، مشاوران، و مجموعههای فعال در حوزه دانش خانواده، میتوانند نقش مؤثری در هدایت فکری و اخلاقی دانشجویان داشته باشند.
به گفته وی یکی از ضعفهای فعلی این است که اطلاعات کافی درباره محتوای درسی و آموزشی این حوزه در اختیار نیست و لازم است همراستایی بیشتری میان برنامههای آموزشی دانشگاه و سیاستهای کلان جمعیتی ایجاد شود.
حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی بر ضرورت شکلگیری شبکههای فعال دانشجویان متأهل، خانوادهها، خیرین و تسهیلگران تأکید کرد و گفت: این شبکه میتواند پیشران کار باشد، مشروط بر آنکه آموزش، ارتباط و حمایت بهصورت منظم و هدفمند طراحی شود.
وی افزود: بر اساس مدل طراحیشده، مرکز ازدواج دانشجویی مجموعهای از خدمات را در سه بخش ارائه میدهد: تسهیلگری، آموزش و حمایت. در بخش تسهیلگری، از مرحله ثبتنام داوطلبان تا تکمیل فرم، انجام تستهای روانشناختی، مصاحبه با مشاور، و در نهایت معرفی مورد مناسب، مسیر بهصورت سامانمند و شفاف طراحی شده است. این فرآیند با نظارت مشاوران مورد تأیید دانشگاه و با همراهی خانوادهها پیش میرود تا ضمن رعایت ملاحظات شرعی و اجتماعی، تصمیمگیری نهایی نیز آگاهانهتر و هدفمندتر باشد.
در ادامه، وی به طراحی دورههای آموزشی متنوع نیز اشاره کرد که در دو بخش حضوری و مجازی اجرا خواهد شد. این دورهها هم برای دانشجویان مجرد در آستانه ازدواج و هم برای زوجهای جوان برنامهریزی شده و موضوعاتی همچون مهارتهای ارتباطی، حل مسئله، مدیریت تعارض و تربیت فرزند را در بر میگیرد. مسابقات کتابخوانی، جلسات گفتوگو و برنامههای فرهنگی مکمل نیز در این برنامه گنجانده شده است.
در بخش حمایت نیز به موضوعاتی همچون خوابگاه متأهلی، معرفی به مؤسسات مشاوره، کمک به تهیه جهیزیه، دریافت تسهیلات مالی، و برگزاری جشنهای ازدواج اشاره شد.
وی اظهار کرد: ما باید بسترهای ساده و کمهزینه برای برگزاری جشنهای دانشجویی فراهم کنیم. دانشگاه میتواند با همکاری نهادهایی مانند سپاه، مراکز خیریه، سالنهای فرهنگی و سایر مراکز، خدماتی همچون آتلیه، آرایشگاه، گلزنی، ماشین عروس و... را با تخفیف ویژه برای زوجهای دانشجو تأمین کند. نباید اجازه دهیم مسائل مالی مانعی برای شروع یک زندگی ساده و سالم باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی ادامه داد: همانطور که در برنامه «همسفر تا بهشت» و پلتفرم «زندگی برخط» تجربههای موفقی داشتهایم، باید از ظرفیتهای جدید بهویژه سامانههای آنلاین برای ارتباطگیری، آموزش و مشاوره نیز بیش از پیش استفاده کنیم. همچنین برای خانوادههای متأهلی که وارد مرحله فرزندآوری میشوند، باید مشوقهایی در قالب امتیازدهی، کارگاههای آموزشی، مشاورههای روانشناسی، آموزش مزایای چندفرزندی و...طراحی و اجرا شود.
کتابخوانی، مسابقههای موضوعی و ارائه بستههای فرهنگی نیز از جمله مواردی بود که به آن اشاره شد.
در پایان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر سلیمانی از معاونت توسعه دانشگاه خواست با همکاری سایر بخشها، زمینههای لازم برای حمایت اقتصادی و فرهنگی از خانوادههای جوان را فراهم کند و گفت: امیدواریم با تأسیس مرکز ازدواج دانشگاهی و ایجاد قرارگاه حمایت از خانواده، بتوانیم از تابستان جاری فعالیتهای اجرایی را آغاز کرده و در مهرماه سال جاری شاهد آغاز رسمی برنامهها باشیم.
وی از اساتید، صاحبنظران، کارشناسان و مجموعههای دغدغهمند خواست پیشنهادهای خود را برای غنای بیشتر این مسیر ارائه دهند و خاطرنشان کرد: این حرکت باید همافزا، منسجم و کاملاً متناسب با نیاز واقعی جوان امروز طراحی و اجرا شود.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید